EDR و XDR و NDR چیست

EDR و XDR و NDR چیست و چگونه به امنیت شبکه کمک می کند ؟ مخفف کلمه ی Endpoint Detection and Response  است و به عنوان یک راه حل امنیتی یکپارچه است که با نظارت مداوم و جمع اوری داده های نقاط پایانی و با دارا بودن قابلیت پاسخگویی و تحلیل به امنیت کمک می کند.

 

قابلیت های سیستم امنیتی EDR

امکاننظارت و جمع آوری داده ها در نقطه انتهایی که می توانند تهدیدات امنیتی را شناسایی کنند.

تجزیه و تحلیل داده ها بر اساس الگوها

قابلیت پاسخگویی خودکار به تهدیداتی که شناسایی شده

با استفاده از ابزار تجزیه و تحلیل تهدیدات را شناسایی می کند.

 

اجزای EDR و قابلیت های EDR

به عنوان یک مرکز با قابلیت تجزیه و تحلیل داده های مربوطه به نقاط پایانی را دارد و دارای سه جزئ اصلی می باشند از جمله:

Agent با استفاده از نظارت روی نقاط پایانی ، داده ها و اتصالات را جمع آوری می کنند و به پایگاه داده انتقال می دهند.

قابلیت پاسخدهی خودکار :پاسخ هایی که از پیش طراحی شده اند زمانی که تشخیص دهد داده های ورودی دارای نقص امنیتی هستند پاسخ به صورت خودکار ارسال می شود.

تجزیه و تحلیلی و جرم شناسی یکی دیگر از قابلیت های EDR است که می تواند به راحتی تهدیدات راشناسایی کند. و همچنین تهدیدات سایبری را به تیم امنیتی اطلاع رسانی کند.

 

EDR چه تفاوتی با آنتی ویروس دارد و مزایایی دارد؟

آنتی ویروس ویروس های کامپیوتری را متوقف می کند و همچنین می تواند تهدیدات مختلف از جمله : بدافزار ، باج افزار ،تروجان را متوقف کند. اما راه حل EDR در برابر بدافزار ها چیست؟

شما با استفاده از EDR می توانید به عنوان یک راهکار تجاری که از صدها و یا هزاران دستگاه نقطه پایانی محافظت می کند. این دستگاه ها می توانند ترکیبی از دستگاه های متعلق به سازمان و یا افراد و کارمندان باشند.

زمانی که افراد به دنبال تجزیه و تحلیل تهدیدات سایبری هستند ، مصرف کننده معمولی به دنبال این است که بداند ایای دستگاه ها محافظت می شود.

یا نه برای دیدن نقاط پایانی ضد بد افزار کافی نیست و EDR انتخاب بسیار مناسبی است و توانایی برآورده کردن نیاز های مدیران امنیت را دارد.

 

چرا باید سازمان ها از EDR استفاده کنند؟

بزرگ ترین تهدید موجود در حال حاضر باج افزار ها هستند شناسایی باج افزار بسیار مهم است که در شبکه های تجاری به بالاترین حد خود رسیده است .

سازمان ها در هر اندازه ای که هستند می توانند مورد حمله ی باندهای تبهکار قرار بگیرند .حتی سازمانهای دولتی ، مدارس و بیمارستان ها ممکن است مورد حمله باج افزار قرار بگیرند.

راهکار امنیتی EDR می تواند بسیار کمک کننده باشد و کسب و کارتان را در برابر خطرات و تهدیدات سایبری ایمن سازی کند.

 

XDR چیست

تشخیص تهدیدات کار بسیار دشواری است XDR تمامی تهدیدات را جداسازی و شناسایی می کند و سپس هر تهدید را در لایه جدا گانه جمع آوری می کند. از جمله ایمیل ها ، شبکه و سرور ها .

ایمیل ها بهترین و بزرگترین سطح حمله را دارد XDR می تواند ایمیل را بصورت امن در برابر تهدیدات محافظت کند.

XDR به عنوان بخشی از فرایند Triage می تواند تهدیدات ایمیل را تشخیص داده و حساب های در معرض خطر را شناسایی کند.

xdr می تواند از ایمیل های که مرتبا مورد حمله قرار می کیرند ،  مطابق الگوهای حمله شناسایی کند، و همچنین فرستندگان ایمیل را مسدود نماید.

عملکرد XDR در شبکه با قابلیت تجزیه و تحلیل شبکه در برابر حملات و فرصت های حمله اصل مهمی در برخورد تهاجمی است.

XDR میتواند رفتار مشکوک را در شبکه شناسایی کند  و اطلاعات مربوط به حملات را به مدیران گزارش دهد در نتیجه مدیران می توانند به سرعت راه حلی پیدا کنند.

 

XDR  و سرورها

محافظت از سرور ها و زیر ساخت های کلود همچنین می تواند تهدید را مورد بررسی قرار دهد تا بتواند تشخیص دهد چگونه تهدید به شبکه وارد شده و گسترش پیدا کرده است.

XDR می تواند تهدیداتی که به صورت سفارشی طراحی شده اند را جداسازی کند. همچنین XDR می تواند بررسی کند که چگونه روی حجم کار موثر بوده و نحوه ی انتشار آن را بررسی می کند.

ویژگی های XDR

XDR دارای ساختار تکمیلی است از داده های مختلفی مانند لاگ ها ، رویدادها و اطلاعات تهدیدات مختلف را جمع آوری می کند. همچنین XDR از تکنیک پیشرفته برای تحلیل داده و شناسایی الگو استفاده می کتد.

XDR دارای قابلیت اطلاعات ترکیبی است که باعث می شود به صورت دقیق تر و جامع تر در برابر تهدیدات محافظت نماید .

XDR با استفاده از قابلیت تحلیل داده با استفاده از تکنیک مشاهده رفتاری و تحلیل شبکه به شناسایی فعالیت مشکوک کمک می کند.

 

مزایای XDR

دارای دیدگاه گسترده تری از تهدیدات است

مقرون به صرفه بودن

قابلیت پاسخگویی بهتر

قابلیت امنیتی پیشرفته تر

جدول مقایسه EDR ، XDR , NDR به شرح زیر است

NDRترافیک شمال به جنوب و شرق به غرب (شبکه) را تجزیه‌وتحلیل می‌کند.
یادگیری ماشینی، تجزیه‌وتحلیل رفتاری و پایگاه داده تهدید را برای شناسایی امضاهای حمله شناخته‌شده و همچنین فعالیت غیرعادی که ممکن است نشانگر حمله باشد، به کار می‌گیرد. یک خط پایه از الگوهای ترافیکی عادی ایجاد می‌کند.
با نظارت منفعلانه بر هر دستگاه در شبکه، بدون تأثیر بر عملکرد یا در دسترس بودن، دید امنیتی گسترده‌ای را فراهم می‌کند.
با EDR و SIEM ادغام و تکمیل می‌شود تا یک رویکرد امنیتی جامع را به شرکت ارائه دهد.
ذخیره‌سازی داده‌های شبکه ممکن است هزینه‌ بر باشد زیرا ممکن است حجم آن‌ها بیشتر از لاگ‌های برنامه‌ها یا هشدارهای EDR باشد.
EDRنقاط پایانی یا دستگاه‌های کاربر نهایی را نظارت و تجزیه‌وتحلیل می‌کند.
جستجو برای شاخص‌های حمله؛ از تجزیه‌وتحلیل رفتاری برای شناسایی
الگوهایی استفاده می‌کند که ممکن است نشان‌دهنده رفتار مخرب یا مطابقت با تهدیدات شناخته‌شده در پایگاه داده باشد. ارسال هشدار و قابلیت ایزوله کردن دستگاه‌های تحت تأثیر.
دید امنیتی عمیق را باقابلیت‌های تشخیص قوی و لایه‌ای از دفاع در زیر فایروال‌ها، آنتی‌ویروس‌ها و ابزارهای دیگر فراهم می‌کند.قابلیت ارائه شناختی درباره شبکه، ابر، سرورها و سایر عناصر سازمان را فراهم نمی‌کند توانایی محدود در تشخیص الگوهای حمله جدید و حملات روز-صفر. قابلیت اعمال بر روی تمامی دستگاه‌های پایانه (مانند چاپگرها، تلفن‌های IP) قابل‌اجرا نیست.
XDRداده‌ها را از منابع متفاوت، به‌طور بالقوه ازجمله نقاط پایانی، سرورها، پیاده‌سازی ابری و شبکه‌ها جمع‌آوری می‌کند. به‌طورمعمول شامل قابلیت‌های تجزیه‌وتحلیل ماشینی می‌شود.به تیم‌های امنیتی امکان می‌دهد تا از طریق یک پنجره تکی به داده‌های تجمعی دسترسی پیدا کنند و به‌سرعت به تهدیدات پاسخ دهند.ممکن است باعث ایجاد پیچیدگی در دستگاه امنیتی شود یا اثربخشی سایر ابزارهای امنیتی را به دلیل قفل شدن فروشنده و ادغام ناکافی کاهش دهد.

NDR  چیست و چه کاربردی دارد؟

NDR اختصار کلمه ی Network Detection and Response  است . از آنجایی که شبکه های رایانه ای بر پایه دنیای مجازی هستند، این شبکه با دارا بودن میلیون ها کاربر ، دستگاه و برنامه این امکان را می دهد تا افراد با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.

شبکه به راحتی مورد حملات هکرها قرار می گیرند،  NDR به عنوان راهکار مطمئن به منظور تشخیص تهدیدات امنیت شبکه به کار می رود.

NDR  با استفاده از امکانات مختلفی مانند :شناسایی ترافیک مخرب و بررسی ترافیک را برای سازمان ها فراهم می کند.

NDR با استفاده از قابلیت یادگیری ماشینی داده های شبکه را تحلیل می کند و می تواند رفتار غیر عادی را در شبکه شناسایی کند.

 

 

برخی از مزایای NDR چیست
  • قابلیت تشخیص زودهنگام مسایل امنیت شبکه
  • تجزیه و تحلیل خودکار
  • کاهش میانگین زمان شناسایی  و ارسال پاسخ به تهدیدات
  • افزایش هوش شناسایی تهدید و بدون تاخیر