فایروال صنعتی چیست؟
فایروال صنعتی چیست؟
فایروال صنعتی چیست؟ و چه تفاوتی با سایر فایروال ها دارد؟ در دنیای امروزه که سیستم های کنترل صنعتی به اینترنت متصل می شوند و تهدیدات سایبری ممکن است به آنها آسیب وارد کند. سازمان ها از شبکه های ICS خود در مقابل حملات خارجی ، خطرات داخلی و غیره محافظت می کند. یکی از ابزار های حیاتی برای ایمن سازی شبکه ها فایروال صنعتی می باشد.
فایروال صنعتی به عنوان یک دستگاه و یا نرم افزار تخصصی با نظارت دقیق روی ترافیک و شبکه های خارجی امنیت را تامین می کند. فایروال فقط به ترافیک مجاز اجازه ی عبور می دهد . در این مقال می خواهیم فایروال های صنعتی و عمکلرد آن ها را بررسی کنیم.
فایروال (دیوار آتش) چیست؟
فایروال ها دستگاه و یا نرم افزار می باشند که به منظور محافظت از شبکه های ICS در برابر بدافزار ها ، تهدیدات و غیره محافظت می کند. و تنها به ترافیکی اجازه ی عبور می دهد که برای شبکه ی ICS ضروری است.
انواع فایروال صنعتی
امروزه تنوع بالایی از فایروال در بازار موجود می باشد.فایروال انتخابی بر اساس نیازهای سازمان ها خریداری می شود. به طور مثال میزان سطح حفاظت مورد نیاز و اندازه ی شبکه و غیره
انواع فایروال صنعتی شامل موارد زیر است:
فایروال مبتنی بر سخت افزار : این فایروال یک دستگاه فیزیکی است که مرز شبکه ICS نصب می شود. این مدل به عنوان راهکار امنیتی بسیار قوی طراحی شده است که می تواند در محیط های صنعتی مقاومت کند. این فایروال مبتنی بر سخت افزار می باشد و دارای پردازنده ها و حافظه و فضای ذخیره سازی اختصاصی می باشدکه به منظور فیلتر کردن بسته ها با کارایی بالا با تاخیر پایین می باشد. این مدل فایروال معمولا بر روی سیستم عامل های تخصصی بهینه سازی می شوندو دارای طیف گسترده ای از ویژگی های امنیتی می باشند. از قبیل: پشتیبانی VPN، بازرسی عمیق بسته و تشخیص و پیشگیری از نفوذ برای شبکه های بزرگ طراحی شده است. و انتخاب ایده آلی برای ترافیک با حجم بالا هستند.
تفاوت فایروال مبتنی بر سخت افزار و نرم افزار چیست؟
فایروال های مبتنی بر سخت افزار یک ابزار مجازی است که روی سرور استاندارد یا رایانه شخصی اجرا می شود. برخلاف فایروال های مبتنی بر سخت افزار ، فایروال های مبتنی بر نرم افزار نیاز به سخت افزار تخصصی ندارند و به عنوان یک جایگزین مقرون به صرفه می باشند. ولی فایروال های مبتنی بر نرم افزار معمولا روی سیستم عامل های استاندارد مانند ویندوز یا لینوکس اجرا می شوند و مدیریت اسانی دارند. فعالیت این فایروال مشابه فایروال مبتنی بر سخت افزار است و بازرسی عمیق بسته ها و تشخیص و پیشگیری از نفوذ را ارائه می کند. این نوع فایروال ها برای شبکه های کوچک تا متوسط با حجم ترافیک کمتر انتخاب ایده آلی هستند.
فایروال مبتنی بر ابر چیست
فایروال مبتنی بر ابر یک سرویسی از فایروال است که از طریق اینترنت ارائه می شود و دارای مقیاس پذیری بالا و انعطاف پذیری هستند.
سازمان ها بدون نیاز به فایروال سخت افزاری می توانند آن را مستقر و مدیریت کنند. این مدل فایروال هم مشابه فایروال مبتنی بر نرم افزار و سخت افزار است و میتواند بسته ها را بازرسی کرده و از هرگونه حملات سایبری جلوگیری کند.
ویژگی های فایروال های صنعتی چیست؟
فایروال های صنعتی دارای ویژگی ها گسترده ای هستند که از این طریق می توانند از شبکه های ICS در برابر تهدیدات محافظت نمایند. برخی از ویژگی های رایج این مدل فایروال شامل:
بازرسی عمیق بسته ها
تشخیص و پیشگیری از نفوذ
پشتیبانی از VPN
تقسیم بندی شبکه
کنترل دسترسی
کنترل برنامه
مزایای خرید فایروال صنعتی
- امنیت بهبود یافته:
مزیت اصلی افزایش امنیت است. فایروال ها به جلوگیری از دسترسی غیر مجاز به شبکه ها کمک می کنند و در برابر بدافزارها و باج افزارها و سایر تهدیدات مقابله می کنند.
فایروال از چند لایه امنیتی بهره مندند تا امنیت بالایی را ارائه دهند.
- کنترل بهتر:
فایروال ها ی صنعتی کنترل بهتر و راحت تری دارند. به سازمان ها اجازه ی تعریف یکسری سیاست ها را می دهد که تعییم کند چه ترافیکی مجاز است و اجازه ی عبور دارد و چه ترافیکی غیر مجاز است و باید مسدود شود. این نوع فایروال ها کنترل دقیقی دارند و ریسک را در سازمان ها کاهش می دهد.
- انطباق با پروتکل ها
فایروال های صنعتی به سازمان کمک می کند تا از الزامات قانونی مانند: NERC CIP، ISO 27001 پیروی کنند. این فایروال ها امکان گزارش دهی دارند .
- انعطاف پپذیری بهبود یافته:
فایروال های صنعتی از حملات سایبری و کاهش زمان خرابی ، انعطاف پذیری شبکه های ICS را بهبود می بخشند. این نوع فایروال ها به سازمان ها کمک می کند تا با سرعت حملات سایبری را شناسایی و نقص امنیتی را به حداقل برسانند.
پیاده سازی فایروال های صنعتی
یکی از چالش های اصلی سازمان ها هنگام پیاده سازی فایروال های صنعتی ، مشکلات سازگاری با سیستم های قدیمی می باشد. خیلی از سازمان ها دارای سیستم عامل قدیمی هستند که با فایروال های مدرن سازگار نیستند.در این جا سازمان ها می توانند از فایروال صنعتی استفاده کنند و سیستم های قدیمی خود را ارتقا دهند. به این نکته توجه کنید که فایروال ها از پروتکل های قدیمی هم پشتیبانی می کنند.
چالش های پیکر بندی و مدیریت
یکی از دیگر چالش هایی که سازمان ها با آن روبرو هستند پیکربندی و مدیریت می باشد. فایروال های صنعتی به مهارت ها و دانش خاصی برای پیکر بندی و مدیریت موثر نیاز دارد. بسیاری از سازمان ها ممکن است پرسنل خود را اموزش دهند یا کارشناسان خارجی را برای کمک در زمینه پیکر بندی و مدیریت فایرول استخدام کنند.
- مطابقت با سایر سیستم ها
همکاری با سایر سیستم ها از دیگر چالش های مهم در حین پیاده سازی فایروال های صنعتی می باشد. به طور مثال باید بتوانند با دیگر سیستم های تشخیص نفوذ و پیشگیری IDPS و یا سیستم های اطلاعات امنیتی و مدیریت رویداد و یا نرم افزار های انتی ویروس پشتیبانی کند تا بتواند راه حل امنیتی جامعی را ارائه دهد.
- هزینه اجرا و نگهداری فایروال های صنعتی چگونه است
پیاده سازی و نگهداری فایروال های صنعتی می تواند بسیار پرهزینه باشد.فایروال های صنعتی برای پیاده سازی و نگهداری موثر به سخت افزار و نرم افزار و منابع پرسنلی نیاز دارند. فایروال های صنعتی مبتنی بر نرم افزار ممکن است گران باشند و برای کار کردن به پردازنده های تخصصی ، حافظه و ذخیره سازی نیاز دارند. برای غلبه بر ای ن چالش می توانید از نرم افزار مبتنی بر ابر استفاده کنید که هزینه کمتری نیاز دارد. سازمان ها باید برای نگهداری فایروال های خود مانند ارتقا سخت افزار و یا بروزرسانی نرم افزار و هزینه های پرسنل را در نظر بگیرند.
هوش مصنوعی و فایروال صنعتی
انتظار می رود هوش مصنوعی نقش مهمی در آینده فناوری فایزوال صنتعی ایفا کند. با استفاده از یادگیری ماشین برای شناسایی هنجار و یا ترافیک شبکه و رفتار کاربر و همچنین می تواند با استفاده از هوش مصنوعی حملات سایبری را شناسایی و مسدود کند. فایروال ها اگر مجهز به هوش مصنوعی شوند می توان انتظار داشت که به طور مداوم فعالیت شبکه را رصد کرده و رفتارهای غیر معمول و یا غیر مجاز را شناسایی کنند تا از این طریق دسترسی از نشت داده ها جلوگیری کنند.
اینترنت اشیا و فایروال صنعتی
اینترنت اشیا به طور فزاینده ای در محیط های صنعتی مورد استفاده قرار می گیرندو چالش های امنیتی جدیدی را ایجاد می کنند که باید به آن توجه شود. به طور کلی فایروال های صنعتی باید بتوانند با دستگاه های اینترنت اشیا ادغام شوند ، تا از این طریق حفاظت بیشتر ی را ارائه دهند.